Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik på vår klinik i Malmö

Bli av med hängande ögonlock och få en piggare blick, eller åtgärda påsar under ögonen. Med ökande ålder och ärftlig benägenhet, kan ögonlockarna bli hängande och ge ett trött uttryck. I mer uttalade fall, så kan även synen påverkas negativt. Genom en skonsam kirurgisk operation i lokalbedövning, hjälper vi dig att få en reducerad tyngdkänsla och ett piggare utseende.

Varför operera ögonlock?

Med stigande ålder kan påsar under ögonen, tillsammans med lös hud både över och under ögonen, göra att du ser äldre och tröttare ut. Orsaker till detta är oftast sådant som

  • ärftliga faktorer
  • nedsatt ögonmuskelfunktion
  • solexponering
  • rökning.

Konsultation inför din ögonlockskirurgi

Inför din ögonlockskirurgi träffar du någon av våra kirurger under en konsultation. Vid konsultationen rekommenderas det bästa ingreppet för dig i relation till just dina förutsättningar och önskemål och du får möjlighet att ställa alla dina frågor. Vi vill att alla våra patienter ska får möjlighet att känna sig välinformerade och trygga. Vid konsultationen diskuteras operationsteknik, de risker som en operation kan medföra och vilka förutsättningar som finns för ett förväntat resultat.

Operera ögonlocken – en av de vanligaste ingreppen inom plastikkirurgi

Övre- och undre ögonlocksplastik är en av de vanligaste ingreppen som görs i Sverige. Operationen sker med lokalbedövning. En uppstramning av vävnaden görs och överskottshud tas bort. Efter operationen kan viss svullnad uppstå. Hur mycket svullnad som uppstår varierar mellan olika individer men de flesta känner sig ömma runt ögonen ett tag efter ögonlockskirurgin. En del personer får också blåmärken i varierande grad efter operationen. Blåmärkena försvinner successivt efter 1–2 veckor. Du kan lindra svullnaden som uppstår efter ögonlocksoperationen genom att sova med hög huvudända.

Hur lång tid tar en ögonlocksoperation?

Att operera ögonlocken tar ungefär 1–2 timmar.

Hur lång är återhämtningstiden efter ögonlocksplastik?

Att återhämta sig efter ögonlocksplastik tar ungefär 10–14 dagar. Du bör undvika rökning och fysiskt ansträngande aktiviteter som träning i ytterligare några veckor.